Better Living

Better Living


Den frivillige forening BetterLiving drives på non-profit og ulønnet basis.


Foreningen har som formål at inspirere til bedre livskvalitet for mennesker der lever med sygdommen multipel sclerose, gennem kurser, træningsforløb rejser og andre aktiviteter der er i tråd med foreningens vedtægter.


Betterliving har eksisteret siden 2009.


Aktiviteter arrangeret af foreningen er åbne for deltagere med Sclerose fra hele Danmark.Livskvalitet med en kronisk sygdom som Sclerose


Da livskvaliteten for mennesker med sclerose ofte ligger lavere end normalbefolkningen, valgte vi at undersøge ved kvantitativ undersøgelse på vores seneste sclerosecamp, hvordan det stod til med forskellige parametre hos vores deltagere, før og efter deres deltagelse på sclerosecampen. Vi målte på følgende parametre: Energi, træthed, kognition, styrke, udholdenhed, balance samt livskvalitet. Ud af en scala fra 1 til 5, hvor 5 er bedst, var det skønt at se at vores deltageres livskvalitet ændrede sig markant, ved at stige fra et gennemsnit på 3,2 før campen til 4,5 ud af 5, efter campen.

01 Citat fra deltager

 

- jeg kommer til at elske mig selv mere for hver dag der går

02 Citat fra deltager

 

- sådan en tur giver mig mod til at kæmpe videre, også næste gang jeg ligger under gulvbrædderne

03 Citat fra deltager

 

- jeg har helt glemt at jeg har sclerose, jeg er bare et menneske som alle andre

 

Better Livings frivillige


Anita Gjellan

Cand. Pharm. fra UiO, farmaceut i bl.a Den norske Lægemiddelstyrelse og UNICEF.


Efter Anita fik en sclerosediagnose, har hun tidligere været frivillig i Scleroseforeningen. Siden 2009 har hun via Better Living valgt at fokusere på sundhed og træning for mennesker med MS  på områder og måder, der er mere utraditionelle og nyskabende. Anita indgår kontrakter og aftaler med organisationer, virksomheder og enkeltpersoner, samt udvikler projekter som Sclerosecamp og Yoga for MS.Tina Strømann

Professionsbachelor i Sundhed og Ernæring, med speciale i Sundhedskommunikation fra Suhrs seminarium.


Tina er formand for lokalafdelingen Storkøbenhavn Nord i Scleroseforeningen, hvor hun arbejder med planlægning af netværksaktiviteter, kurser og foredrag fra 2007.  Tina har været med i foreningen Better Living siden starten. Tina arbejder med Sclerosecamp på frivillig ulønnet basis, og også med administrative opgaver i Foreningen; udvikling og vedligehold af website, fotografering af aktiviteter, netværksarbejde og projektkoordination. 
Magnus Kjær Broløs

Kandidat studerende på Institut for Idræt, KU, København.


Magnus bruger det meste af sin tid på Institut for Idræt i København, hvor han fik sin bachelor i 2021. Nu læser han kandidaten i Human Fysiologi. I Magnus kandidatspeciale undersøger han effekterne af en bestemt type elektrofysiologi på bla. folk med sclerose med et rehabiliterende formål. Magnus står samtidigt også for at scleroseprojektet Booster (i københavn) kører som det skal, både som leder og som træner. Udover idræt og træning så elsker Magnus musik og spiller klaver og guitar. Magnus er 26 år.
Louise Hare

Terapeutisk Yogalære RYT-200, Mindfulness instruktør,

Professionsbachelor i Sundhed og Ernæring, fra Suhr Seninarium.


Efter sin sclerosediagnos i 2011, begyndte yoga og mindfulness at fylde meget i Louises fritid, sideløbende med hendes hverdag som hhv. HR-partner og socialfagligkonsulent. I dag har Louise helt skiftet spor og hendes hverdag bruges på at undervise personer med bl.a. hovedtraumer, stress, angst og depression i yoga og mindfulness.
Information om vores aktiviteter

 Hvis du ønsker information om vores forskellige aktiviter, så kan du følge os, på vores facebook side. Du kan også sende os en mail, med dine kontaktoplysninger, så vil du komme på vores nyhedsbrevs- liste. Der bliver kun sendt nyhedsbrev ud, når vi har planlagt en aktivitet. Hvilket er nogle få gange om året.

Vores team af instruktører 

 

 

På vores Sclerosecamp har vi allieret os med et team af kompetente instruktører. De er med hver deres personlighed og fagområde, med til at gøre vores sclerosecamp helt unik.

Jakob Hansen

Fysioterapeut


Jakob er uddannet fysioterapeut i 1995 og har siden arbejdet som privatpraktiserende fysioterapeut, de seneste 12 år i sin egen behandlings- og trænings-klinik Fysioteamet i Hellerup. Jakob specialiserer sig i bevægelses og smerterehabilitering med basis i funktionel neurologi. Det gør han bl.a. med baggrund i det amerikanske Z-health Performance, som han har uddannet sig i gennem de sidste 11-12 år. Jakob har indenfor de seneste år afholdt uddannelser og kurser indenfor funktionel neurologi. Jakob er selv aktiv inden mountainbike, tennis og generelt udforskning af alsidige måder at bevæge sig på.

www.fysioteamet.dk

Kristina Babette Larsen

Yogainstruktør, sygeplejerske og diætist


Kristina er uddannet i Sydafrika, Indien, USA, Frankrig og Storbritannien, her er hun blevet uddannet som Vinyasa Flow-lærer, Yin Yoga-lærer, Unnata ® Aerial Yoga-lærer, Kundalini-børneyogalærer og har tilføjet både Hatha-, Anusara- og Shiva Rea-læreruddannelsesmoduler. Sidst men ikke mindst har Kristina tilføjet en læreruddannelse i Yoga Nidra også kaldet bevidst søvn, som slapper af nervesystemet og løfter udøvernes evne til at håndtere stress, forandringer og udfordringer i hverdagen. Kristina har en baggrund som sygeplejerske og diætist. Kristina underviser på engelsk og sanskrit.

Håkan Blom

Fysioterapeut


I de sidste 7 år har han tilbragt det meste af sin dagtid på Montebello i Malaga, Spanien. Ansvarlig fysioterapeut for Neuro programmet og  især, deres Sclerose program.

Uddannet fysioterapeut i 1985, og har arbejdet på egen klinik i Sverige og på en svensk rehabiliteringsklinik i Marbella, Spanien. Mange års erfaring med uddannelse af fysioterapeuter og Personlige Trænere/Coaches i forskellige træningsmetoder/pædagogiker. Aktuelt sideprojekt er Padel-træner for skandinaver på "Solkysten".  

Udover at nyde det spanske liv med arbejde og fritid, er spanske viner en stor hobby.


Laurits Taul Madsen

Ph.d. studerende på Institut for Idræt, AU Aarhus


Laurits er uddannet Cand. scient. Idræt. Her har Laurits tilegnet sig teoretisk og praktisk viden omkring fysisk træning, herunder træning og sclerose – samt skrevet speciale om dette. Siden 2018 har Laurits været ansat på Aarhus Universitet, hvor han har siddet med forskellige forskningsprojekter omkring emnet træning og sclerose, samt fungeret som træner. Laurits Ph.d.s projekt undersøger langtidseffekterne af fysisk træning hos personer med sclerose.
Han er bosat på Mols med sin kone og datter, og elsker at være aktiv; og har altid selv spillet fodbold, cyklet, vandret samt at spillet golf.

Ida Krak

Personlig træner og Z-Health Trainer


Ida har mere end 30 års erfaring som personlig træner, kostvejleder og Z-Health Trainer. Hun har gennem årene hjulpet hundrevis af mennesker med sit energiske engagement og høje krav til kvalitet.

Ida har en stor passion i at udforske og udvikle nye metoder og indgangsvinkler til at skabe resultater for sine kunder, både indenfor træning og kost.

Ida er uddannet blandt andet Z-Health Performance samt som åndetrætsterapeut fra Move2Peak. Ida har sin egen træningsklinik i Ordrup.

www.idakrak.com


Stella G. Pii 

Personlig træner, coach og underviser


Stella er uddannet i DK, USA og Canada, bl.a. aerobic-, cykel-/synergi- og kickboksninginstruktør, TRX, Kettlebell samt åndedræt, og meditation. Stellas store passion er det hele menneske.

Stella har siden hendes start som selvstændig i 1996, hjulpet et utal mennesker både individuelt, i grupper og i virksomheder. 

Stella underviser i åndedrætstræning, Stress Relief, yoga, meditation samt Funktionel Helkropstræning. Stella er vinterbader, saunagusmester og tidligere svømmer,

basketballspiller og motionstriatlet.